Prima pagină > Uncategorized > Vorba de marți, 13 septembrie 2016

Vorba de marți, 13 septembrie 2016

Scurt tratat de manipulare. Astăzi : hemoroizii lui Biriș.

  • Niște oameni de prin Ministerul de Finanțe lucrează ” sute de ore” la un pachet de modificări ale Codului Fiscal. Conform  lui Gabriel Biriș”măsurile au fost discutate şi agreate”fiind una dintre condițiile puse de dumnealui în prealabil sosirii în Minister : ”pe măsuri am avut discuții și promisiunea susţinerii în T1 a introducerii acestui pachet, altfel nu veneam”
  • Pe scurt, pachetul de modificări propuse de Gabriel Biriș viza printre altele impozitarea profiturilor din paradisurile fiscale, introducerea declarației de patrimoniu pentru rezidenții cu avere de peste 1 milion de euro, cu declarare voluntară a averii și impozitare cu 16% și ulterior cu 75% în cazul averii nedeclarate după ”momentul zero”, creșterea impozitului pe dividente la 16% pentru firmele din paradisurile fiscale , dar și mutarea CAS și CASS de la angajator la angajat, evident, cu ajustarea aferentă a brutului.Plus o serie de alte modificări, dar care nu produceau ”deranjul” ce avea să urmeze.
  • Este evident faptul că atunci când vorbim despre ”niște oameni de prin Ministerul de Finanțe”, ne dăm seama că modificările vizate s-au scurs imediat către presă, care deontoloagă fiind, a rostogolit o zi întreagă informația conform căreia : ” cresc taxele și impozitele în România”. Nimeni nu l-a căutat pe Biriș să-l întrebe despre ce este vorba în propoziție.
  • Da în adevăr, impozitarea creștea, dar pentru cei care-și plimbau banii prin paradisurile fiscale. Și cum un ochi aruncat în scandalul Panama scotea la iveală faptul că minim 100 de nume mari din România fentau fiscul prin Panama, Seychelles, Insulele Virgine Britanice, Bahamas sau Insulele Cayman, nu e greu de înțeles cum într-o singură zi, tehnocratul Biriș a fost pur și simplul ejectat de sistem, ministerul a remis un comunicat sec cum că ”Ministerul Finanţelor Publice nu are în vedere majorări de taxe şi impozite în acest an”, iar tăcerea s-a așternut peste chestiune.
  • Diagnoticul oricărui medic vis a vis de Gabriel Biriș este unul simplu: ” Săracul, a avut hemoroizi ! ”

Surse de băgat în seamă:

http://www.riseproject.ro/panamapapers/

http://www.gandul.info/financiar/cum-s-a-stins-mica-revolutie-fiscala-a-guvernului-ciolos-biris-nu-sunt-nebun-masurile-au-fost-discutate-si-agreate-1569305

 

 

Reclame
Categorii:Uncategorized
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: