Prima pagină > Uncategorized > Vorba de marți, 27 septembrie 2016

Vorba de marți, 27 septembrie 2016

După ce am văzut imaginile din reportajul de mai jos

http://stiri.tvr.ro/doar-5prc–din-romani–interesati-de-citit–sute-de-mii-de-copii-nu-au-ascultat-niciodata-o-poveste-inainte-de-culcare–un-exercitiu-narativ_78666.html

mi-am adus aminte că, pe vremea copilăriei mele umbla o vorbă cum că ”dacă ai carte ai parte”.  Nu știu dacă ea mai este de actualitate astăzi, însă știu că atunci când așteptam pe cei doi Moși ( Nicolae și Crăciun ) cu ocazia Sfintelor Sărbători de iarnă, întotdeauna aceștia puneau în desaga lor și … o carte.

Nu știu care care mai este astăzi situația fondului de carte de la unitățile de învățământ de pe raza orașului . Însă știu că oricând, o carte nouă, reprezintă o plus valoare pentru biblioteca unei grădinițe sau a unei școli.

Știu că vremurile s-au schimbat, însă lansez o provocare – către colegii mei de partid mai întâi și apoi către colegii din Consiliul local :haideți să cumpărăm fiecare dintre noi, măcar o carte NOUĂ până pe data de 1 decembrie 2016. Pentru aceasta, nu ar trebui să facem un mare efort, pentru că pe anumite site-uri – dau doar ca și exemplu site-ul http://www.libris.ro/carti/carti-pentru-copii – o carte costă cât un pachet de țigări  sau o sticlă de vin , chiar mai puțin ( sunt uneori promoții , atunci când costurile scad până la 50-60%  și prețul include și transportul cu curierul până la poartă ).  Deci, haideți să cumpărăm fiecare, măcar o carte nouă. Și, dacă reușim să  convingem și o altă persoană de lângă noi să repete gestul nostru, atunci cu adevărat vom putea spune că am reușit să facem ceva.

Iar de 1 decembrie, de ziua națională, să donăm aceste cărți către unitățile de învățământ de pe raza localității noastre. Pentru că după mintea mea, ar fi mai patriotic gestul de a îndemna copii să citească, decât acela de ” a ne trage-n poze” și a depune ”coroane ofilite la monumente prăfuite ”.  Sigur, ne respectăm înaintașii, dar dacă nu vom avea grijă de modul în care construim viitorul copiilor noștri, mă întreb cine și de ce va mai veni peste o anumită perioadă să depună o floare și să aprindă o candelă la aceste monumente.

Deci, care mai crede-n vorba ” ai carte ai parte? ”

 

 

 

 

 

Reclame
Categorii:Uncategorized
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: