Prima pagină > Uncategorized > Vorba de luni, 17 octombrie 2016

Vorba de luni, 17 octombrie 2016

Cifrele

În  mai puțin de 30 de zile începe o nouă campania electorală  pentru parlamentare. La mai puțin de 30 de zile de la startul acesteia, NICI UN PARTID POLITIC nu este în stare să prezinte electoratului o listă oficială de candidați.  Aș putea fi răutăcios și să bănui că încă nu s-au înțeles  încă ” la preț”;  sau aș putea bănui că nu au resursă umană adecvată;  sau aș putea crede că micile revolte apărute în absolut toate partidele politice încă nu au fost înăbușite pe deplin.

Să vedem însă  niscavai cifre , ca să știm de unde putem porni  eventualul dialog cu domnii care ne vor cere votul începând cu 11 noiembrie:

1.Conform Institutului Național de Statistică, în 2015 în România existau în total 747 km de autostradă. Niciunul în Regiunea Nord-Est. Și  2016 se va încheia la fel… Și dacă ar fi să mă iau după ultimul mare Master plan de transport și 2017 va fi identic ” și la fel” .

 

2.În județul Bacău rata de ocupare a resurselor de muncă este de 55%. În Bihor este 66,9%, în Cluj  73,8%, în Alba 73,6%, în Brașov  76,7%, iar în  Arad  78,4%.

 

3.În Bacău, rata șomajului este de 6,8%. În  Bihor, Cluj, Brașov și Arad de la 5,4% în jos.

 

4.În Bacău, rata analfabetismului este de 1,62%. În Timiș este de 0,94%, în Brașov 0,72%, în Sibiu și Cluj 0,78%.

 

5.Nici una din primele 20 de investiții majore ale statului român nu se regăsește în Moldova.

 

Vrem nu vrem, conducerea politică a județului Bacău a fost asigurată în ultimii 26 de ani de către PSD sau ” aripioarele” acestuia , iar ultimii parlamentari care ” au avut grijă” de județul nostru sunt, în ordinea numerelor de pe tricou ( J ): 1. Șova Lucian(PSD)- în dialoguri du DNA , 2. Iancu Iulian (PSD) – în dialoguri cu DNA, 3. Hrebenciuc Viorel (PSD) – în dialoguri cu DNA, 4. Vlase Petru Gabriel (PSD), 5. Tătaru Dan (PSD), 6. Bujor Dumitru Marcel (PPDD), transferat în perioada de intermercato la … (PSD), 7. Drăghici Damian(PSD) – transferat la coana Europa, 8. Smarandache Miron (PPDD), transferat în perioada de intermercato la … (PSD), 9. Necula Cosmin (PSD) transferat la primăria Bacău, 10. Melinte Ion(PPDD), transferat în perioada de intermercato la … (PSD), 11. Luchian Dragoș (PNL), 12. Marcu Nicu(PNL) – tranferat la PLR, 13. Marcu Viorica(PNL), 14.Palăr Ionel (PNL), 15. Ciubotarul Lucian (PNL) – în dialoguri cu DNA, 15.Nistor Vasile(PC), rebotezat ALDE, 16. Avram Constantin(PC), rebotezat ALDE, 17. Valerian Vreme ( ARD) ,fost PNL, fost PLD, fost PDL,fost PMP, fost UNPR, înapoi la PMP ( J ) – în dialoguri cu DNA.

 

Tot cifrele (mama lor de cifre ! ) ne mai spun  că 9 din 10 deputați băcăuani au lipsit de la locul de muncă mai bine de o treime din mandat, domnii Vreme și Ciubotaru fiind ”lideri”( Valerian Vreme cu un procent de absențe de 57.6% și Lucian Ciubotaru cu 55.4% absențe). În schimb, numele unora dintre domniilor lor apare destul de des pe site-ul DNA

 

Opt parlamentari băcăuani și-au votat pensii speciale , între 1550 și 4650 lei. Aceștia sunt : Ioan Melinte, Iulian Iancu, Gabriel Vlase, Dumitru Bujor și Lucian Șova de la PSD, Valerian Vreme de la PMP, Vasile Nistor și Constantin Avram de la ALDE.

 În loc de concluzie ( conform analizei Asociatiei „Romanian Youth Movement for Democracy” (RYMD), făcută în mai 2016 )„Initial, bacauanii au fost reprezentati in Parlament de 18 alesi. Au ramas doar 16, dupa demisia lui Damian Draghici, devenit europarlamentar, si a lui Viorel Hrebenciuc, implicat in scandalul retrocedarilor.  Iulian Iancu, Dan Tataru, Cosmin Necula, Viorel Hrebrenciuc, Lucian Ciubotaru si Nicu Marcu nu au avut NICI O INTERPELARE ÎN PARLAMENT în primii 2 ani de mandat. Marcel Bujor (PSD), Vasile Nistor (ALDE), Viorel Hrebenciuc (PSD), Valerian Vreme(PMP) si Nicu Marcu (PLR) nu au NICI O PROPUNERE TRANSFORMATĂ ÎN LEGE.

 

Restul e … poveste.

De campanie.

Reclame
Categorii:Uncategorized
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: