Prima pagină > Uncategorized > Vorba de marți, 22 noiembrie 2016

Vorba de marți, 22 noiembrie 2016

Premieri pentru o zi

Ultimele două sondaje de opinie din luna noiembrie – Avangarde și CSSB – spun că stânga (PSD+ALDE) = 45%, iar dreapta (PNL+USR+PMP+UDMR) = 48%. Mai există un sondaj făcut tot în noiembrie, de către cei de la CIADO, care spune că stânga(PSD+ALDE) = 51,1 %, iar dreapta (PNL+USR+UDMR) = 40,20%. Cele trei cercetări dau ALDE la 5, respectiv 6,5 și 7%. În cazul PMP două cercetări dau partidul la 5%, iar a treia spune că nu trece pragul critic de 5%.

Orice copil care a absolvit cu brio clasa a IV-a B, citind cifrele de mai sus și lecturând în grabă Constituția, poate prognoza cu exactitate că viitorul premier va fi dat fie de către PSD (cel mai probabil Vasile Dîncu sau cineva de pe la Banca Națională) fie de către PNL (care merge pe mâna lui Dacian Cioloș), fie – conform Constituției – de către Președinte(altul decât cei de mai sus).

Numai CAC P Tăriceanu și Traian din Murfatlar – acești comici vestiți ai politichiei de tip dâmbovițean – se consideră cei mai buni premieri în viață și … se autopropun la cel mai înalt fotoliu din Palatul Victoria. Nu prea dau eu dreptate celor de la PSD, dar trebuie să recunosc că persiflarea venită de la olteanca Olguța, primărița din Craiova, este la locul ei d.p.d.v. politic : ”ALDE, dacă va câştiga alegerile cu cel puţin 50% + 1 şi nu va avea nevoie de PSD, va putea să-l propună ca premier pe domnul Tăriceanu. Dacă va avea nevoie de o alianţă cu PSD-ul, atunci va merge pe propunerea noastră.” Aceleași vorbe sunt valabile și pentru nea Traian, chiar dacă domnia sa o ține langa pe arătură cum că nu va face alianță decât cu cei care îl vor numi premier, mai puțin cu PSD(sîc). Probabil că dorește să facă ceva alianțe la Chilia-n port, sau la vreun separeu pe la Cireșica, dar aiasta-i problema domniei sale și va vedea cum o va rezolva pe 12 decembrie dimineața, după ciorba de potroace 🙂

Cum doamna Constituție zice că : ” Preşedintele României desemnează un candidat pentru funcţia de prim-ministru, în urma consultării partidului care are majoritatea absolută în Parlament ori, dacă nu există o asemenea majoritate, a partidelor reprezentate în Parlament ” eu zic să mai așteptăm olecuță, pentru că s-ar putea ca urmare a jocului cifrelor rezultate în seara de 11 spre 12 decembrie, Santa Klaus Iohannis să aducă daruri interesante luna viitoare.

 

Reclame
Categorii:Uncategorized
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: