Prima pagină > Uncategorized > Vorba de miercuri, 11 ianuarie 2017

Vorba de miercuri, 11 ianuarie 2017

Generalul Iarnă și-a bătut joc din nou de administrația publică

De pe timpul lui Zamolxis, iarna vine în România cam prin decembrie ( mai serios, pentru că primele semne le dă uneori chiar și prin octombrie ) și ține cam până prin februarie ( mai serios, pentru că ”babe urâte” au fost și prin martie și uneori chiar și la început de aprilie ).

De pe timpul lui Zamolxis, autoritățile publice sunt luate prin surprindere de acest lucru și, așa cum în fața invadatorilor se retrăgeau în munți după ce în prealabil pârjoleau câmpiile, otrăveau fântânile și scoteau femeile ”la înaintare”, astăzi, autoritățile publice se retrag în birouri,  în celebrele deacum ”comandamente de iarnă”, nu înainte însă e a opri școlile și trenurile, de a închide drumurile și de a scoate ” la înaintare ” pe cei de la ajutorul social, deținuții sau mai știu eu ce categorii sociale clasificate ca fiind ”nașpeturi”, care cu lopeți și lame de fier, la – 15 grade, dau în gheață și-n omăt de le sar ochii din cap.

Freza de zăpadă Himalaya 602: Pentru volume medii și mari de zăpadă.Mânere încălzite pentru mâini ( pentru că suntem în 2016 și se presupune că ar trebui să nu ne batem joc de oameni, indiferent de statutul lor social ). Motor cu protecție anti-îngheț. Far cu LED, pentru lucrul pe timp de noapte sau cu vizibilitate redusă. Pentru suprafețe cu gheață, datorită profilului cuțitului, poate secționa zăpada înghețată. Disponibilă în 8-10 zile de la comadă. Cost: 881 euro. Domnilor primari, vizitați site-ul Dedeman ! De ce să achiziționeze domnul primar un asemenea utilaj și să pună doi oameni(unul la freză și unul pe mașina care preia zăpada) să se ocupe de ”deranjul” de pe trotuare sau alei, când poate scoate armata, jandarmii, pompierii, deținuții, pe cei care primesc ajutorul social, să-i înșire și să facă poze pentru facebook sau să cheme televiziunile să-i filmeze? De ce?

De ce să plece sărărița în miez de noapte să împrăștie pe drumuri clorură de calciu în amestec cu sare și nisip, când putem lăsa să ningă vreo 2-3-4 ceasuri, omătul se tasează bine, după care ieșim și noi ” pe ștrase” și împrăștiem ici colo ceva antierapante, dacă dă vre-oleacă de soare e super, se face ”făină”și-o iau roțile mașinilor la plimbat ! A… că îngheață noaptea și se face patinoar pentru cei care circulă sau care pleacă la slujbă dimineața? E treaba lor! Nu v-ați învățat încă minte că iarna nu-i ca vara ?

Oriunde în lumea civilizată, antiderapantele se împrăștie ÎNAINTE ca zăpada să se depună serios. Numai în unele zone din țara lui Zamolxis se face fix invers. Între noi fie vorba, m-am plictisit să mă tot întreb. Era un moment excelent pentru cei care au preluat ștafeta de la cei care au fost înaintea lor (care la fel au făcut căcatul praf și pulbere) să arate ceva de genul ”uite bre că se poate! ”. Dar chiar, de ce ar face-o oare?

 

 

Reclame
Categorii:Uncategorized
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: