Prima pagină > Uncategorized > Vorba de luni, 23 ianuarie 2017

Vorba de luni, 23 ianuarie 2017

Dresorii de elefanți

Cei ”doi elefanți” au adepți în toate partidele din Geto Dacia ( mai puțin cred eu în USR și Alianța lui Marian Munteanu, care sunt prea ”proaspete” pe scena politică pentru a fi mânjite) și sunt convins că la un vot secret pe tema amnistiei și a grațierii am avea mari surprize. Cărui fapt i se datorează acest lucru?

  1. Din 1990 încoace, numărul celor care participă la vot s-a redus simțitor, poporul preferând să facă alte lucruri în ziua alegerilor, decât să-și deplaseze bucile spre secția de votare și să dea cu ștampila-n candidați. Știu chestiunea cu scârba și lipsa de alternativă, dar cel puțin la ultimele alegeri parlamentare, USR și Alianța lui Marian Munteanu reprezentau o posibilă alternativă. Nu lipsa de la vot reprezintă alternativa, ci mersul acolo și dacă chiar nu aveai pe cine pune ștampila frate, le puteai scrie candidaților propuși o ”dedicație muzicală” pe buletinul de vot 🙂 Numărul de voturi anulate reprezintă blamul, nu lipsa de la vot !
  2. Frica este o a doua posibilă explicație, pentru că cei aleși ( fie că aducem vorba despre primari, fie că vorbim despre parlamentari ) odată văzuți cu saci-n căruță, încep să se creadă mici dumnezei printre muritori. Românii sunt foarte curajoși pe rețelele de socializare sau prin cafenele și critică pe cine-apucă. Însă dacă-i pui față-n față cu personajele sus amintite, pleacă privirea-n pământ și muțesc instantaneu. Cu bun simț poți atrage atenția și unui primar și unui parlamentar că ” a dat-o-n bară ”. E dreptul tău, câștigat cu ceva ani în urmă, pentru care tinerii din 89 au plătit cu jertfa lor de sânge. Nu gândirea de tipul ” oricum ei fac ce vor ei ” este soluția ci oferirea unei alternative la ceea ce consideri tu că este greșit. Și atunci, poate că domniile lor ar fi înțeles esența democrației, rostită impecabil de Ion Rațiu acum 26 de ani :
    „Voi lupta până la ultima mea picătură de sânge ca tu să ai dreptul să nu fii de acord cu mine!“
    3. Lipsa de implicare politică este a treia posibilă explicație după părerea mea, neimplicarea fiind direct coroborată cu frica. Cu mici excepții – gen Florin Citu sau Ciprian Ciucu (la PNL) , tinerii din USR sau Alianța lui Marian Munteanu – am preferat prin neimplicarea politică, să perpetuăm aceleași figuri triste și palide, găunoase și lipsite de orice consistență și corectitudine, vreme de 26 de ani.

Astfel, neparticiparea la vot, frica și lipsa de implicare politică, au făcut ca la 26 de ani de la ”marile manevre din decembrie 89”, să ajungem a fi conduși de către ”dresorii de elefanți” care,  dacă îndrăznești să nu fii de acord cu ei, te etichetează imediat în fel și chip. Sigur, a auzi din gura șefului PSD ( beneficiar al unui ” elefant” ) că un miting de protest e ” o nouă mineriadă” e super ciudat. Sigur, a auzi din gura unui fost prim ministru PSD ( beneficiar și domnia sa al unui ” elefant” ) cum că președintele țării e piroman, e o năstrușnicie la fel de mare.Însă jocul democrației e unul simplu: un număr de oameni participă în mod democratic la vot și aleg pe cei care trebuie să conducă în perioada post alegeri. Actualul parlament este ales în mod democratic , iar acest parlament a mandatat actualul guvern. E greu de construit democrația stând acasă de alegeri, neimplicându-te de nici un fel pe parcursul anilor, dar ieșind în stradă și strigând ” jos guvernul ”, atunci când ”nefăcutele” ajung și la tine.

Nu uitați un lucru : prostia, domnia și statul pe margine se plătesc. Întotdeauna !

Reclame
Categorii:Uncategorized
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: