Prima pagină > Uncategorized > Vorba de marți, 24 ianuarie 2017

Vorba de marți, 24 ianuarie 2017

Cu televizorul, vor minți poporul !

Taxa  radio-tv a fost desființată. Era o taxă prin intermediul căreia tot românul susținea radioul și televiziunea națională , care se presupune că ar trebui să aibă o altă grilă de programe față de televiziunile comerciale concurente. Dar dacă Dragnea Liviu a decis așa… atunci așa să fie !

Ei bine, lucrurile nu se opresc odată cu anularea taxei sus menționate, pentru că vine bugetul pe 2017 și ce să vezi, hopa 300 de milioane de euro de la guvern pentru cele două instituții. Tolontan zice că suma este echivalentă cu suma încasată  de toată media privată din publicitate și nu am nici un motiv să nu îl cred.

Se știe că TVR-ul este în topul datornicilor la bugetul de stat, iar guvernul vine acum și zice așa : ai făcut TVR datorii – lasă că le ștergem noi ( defapt aceasta însemnează alocarea acestui purcoi de parale către un canal la care nu știu cine se mai uită ) ; ai făcut televiziune privată  datorii, să fiți sănătoși tată și să plătiți până vă sar ochii din cap, că de nu-i bai !

Susținută an de an din 1989 încoace, atât de către rumâni prin intermediul taxei radio-tv, cât și de către TOATE guvernele perindate prin Palatul Victoria, TVR a acumulat datorii tot an de an, nimeni nemișcând nici un deget pentru a stopa scurgerea de bani din această instituție ( Ce or fi zicând rapoartele Curții de Conturi, numai directorii generali și prim miniștrii știu ).  Fenomenul TVR nu este unul singular. Identică este situația cam la toate companiile în care onor statul este acționar majoritat, fie că vorbim de regiile huilei sau lignitului, fie că vorbim de CFR sau Poșta Română. Lăsate în paragină, neprivatizate la timp, dar cu sindicate puternice,  aceste instituții au constituit de-a lungul anilor principalele mase de manevră ale guvernanților, celebra acțiune ”bani(subvenții) contra voturi” fiind aplicată cu succes la fiecare dintre ele.  Deși oamenii care se pricep ceva la economie – fie ei din interiorul țării, fie din exteriorul ei – avertizau zilnic asupra năstrușniciei ”aruncării cu banii în lună”, nimeni nu a avut urechi de auzit și se pare că nu aude nici astăzi.

Atâta vreme cât guvernanții renunță în anul 2017 la a construi de exemplu aprox. 50 de km de autostradă sau două spitale regionale moderne în detrimentul finanțării unor mijloace media, spune cam tot ce era de spus despre viziunea celor care ne conduc.  Dar dacă scrie în celebrul program de guvernare al celor de la PSD că vor aloca 300 de milioane de euro pentru radio-televiziunea română, guvernul în exercițiu nu face altceva, nu-i așa, decât să pună în aplicare (așa cum a stabilit deja  Dragnea Liviu ) ”la virgulă”, acest program de guvernare.

Dar dacă nu scrie?

Reclame
Categorii:Uncategorized
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: