Prima pagină > Uncategorized > Vorba de joi, 26 ianuarie 2017

Vorba de joi, 26 ianuarie 2017

Ziua 25.
A 25 -a zi din calendarul gregorian. La București, soarele a răsărit la 07: 46.
La Parlament, ședința coaliției de guvernare a început de circa 10 minute ( timpul  necesar aplauzelor pentru domnii Liviu și Călin, care au pășit  pe covorul roșu ce duce de la ușa de la intrare la prezidiu, iar acum își savurează liniștiți, în zgomotul aplauzelor, prima cafea a zilei și primii covrigi calzi ). Aplauzele se termină, după ce Liviu îi șoptește lui Sorin : ” Eu zic să te duci să aduci un Marlboro roșu scurt și două Sana, cât finalizăm noi aicea, bine? Alo, Liviu ! Mă, sana să fie de la Covalact mă, nu cumva să-mi vii cu Danone sau alte chestii imperialiste, bine, mă? Hai, fugi repede!  ”. Președintele de ședință ia cuvântul.
”Dragi tovarăși și pretini,
Programul de guvernare va învinge până la urmă, atât la orașe cât și la sate, așa cum sublinia și tovarășul Liviu în tezele de la ultimul Congres al Partidului, amplu prezentate de canalele TV ale partidului și preluate pe larg în toată media oficioasă. Dumneavoastră trebuie doar să stați liniștiți la locurili voastre și să înfierați cu mânie proletară orice imixtiune externă a imperialismului european în treburili interne ale țării. Astăzi au cuvântul tovarășa Ana și tovarășul Călin, vajnici apărători ai idealurilor socialiste cuprinse în programul de guvernare, program care va aduce mai mulți bani în buzunarele românilor și care va conduce România pe cele mai înalte culmi de progres și civilizație.”
( aplauze prelungite, se scandează ”ura, ura, ura! ” și ” dragă Liviu te iubim că ca tine nu găsim! ” )
Tovarășa Ana: ”Raportul nu reflectă progresele României! ”
(aplauze)
Ana pleacă de la tribună.  Publicul este nedumerit: ” Doar atât?” Codrin salvează situația și incepe să scandeze : ” MCV nu uita, România nu-i a ta ! ” Participanții se ridică în picioare și scandează și ei împreună cu Codrin. Atmosfera este una caldă, cu adevărat tovărășească, participanții fiind întru totul în asentimentul tovarășului Liviu, care le face cu mâna din prezidiu.
Tovarășul Călin : ”O sa deschid o discutie si cu presedintele Camerei Deputatilor pe acest subiect si cu premierul si o sa-l rugam si pe ministrul de Externe sa facem o consultare la care eu le voi propune ca Romania sa transmita un punct de vedere clar Comisiei ca nu mai dorim sa cooperam in cadrul MCV, care nu este unul de cooperare, este unul de verificare si care practic stabileste un tratament discriminatoriu pentru România ”
( cineva îi șoptește din sală : ”Șefu, MCV -ul ăsta nu e Loganul Poliției, ai fost dus în eroare ! ”. Călin fâstâcit, la fel ca atunci când a cunoscut-o pe soția nr. 5, îi răspunde, tot în șoaptă : ” E o manipulare grosolană ! E clar mâna Dictatorului de la Cotroceni! Am zis io că trebuie suspendat! ” și plecă șchipătând de la tribună… )
Sorin s-a întors cu țigările și sana. Liviu : ” Căline, mai ai covrigi în birou? Hai să te fac o sana dragă ” Pleacă amândoi , în aplauzele membrilor guvernului și ale invitaților. Liviu către Sorin : ” Mă, Antena 3 e aici? ”
A 25 -a zi din calendarul gregorian. La București, soarele  va apune curând.
images
Reclame
Categorii:Uncategorized
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: