Prima pagină > Uncategorized > Vorba de miercuri, 8 martie

Vorba de miercuri, 8 martie

 

Femeia zambilă

Astăzi e ziua în care au loc pupăturile… ” cu ocazia….” … ” dar vai, ce drăguț….” …. ” atent ca deobicei”…. ” Victor, ai luat florile pentru ” Duamna”?”.

În general, ține cam până pe la ora 18:00-18:30, atunci când încep reuniunile cu profil tematic ” de ziua femeii să punem de-o băută, zic ! ”

Deși pozăm în oameni de bine, prietenoși atenți și ospitalieri la astfel de zile, datele crude ale statisticii arată fața reală a rumânului : la fiecare 30 de secunde, undeva, într-un colț al Geto Daciei, o femeie este supusă unei agresiuni fizice.3 din 10 femei spun că au fost agresate fizic sau psihic, încă din copilărie, iar datele sunt bazate doar pe cazurile care au fost raportate către autorității, cifrele reale fiind se pare cu mult mai ridicate. Zeci de femei sunt ucise anual în România, uneori cu o cruzime care l-ar face invidios pe scenaristul celebrei serii Saw. În mediul rural românesc, soacra mare îi transmite fiului încă din seara nunții, celebra zicere : ”Bate femeia în fiecare dimineață. Chiar dacă nu știi motivul, îl știe ea! ”

Ținută lângă cratița pentru barabule și curechi călite de către părinți – media celor cu meseria ”casnică ” situându-ne pe un loc fruntaș în Uniunea Europeană – femeia este ”transmisă” apoi către soț, cu scopul de a-i face copii cât mai mulți, de a-i spăla izmenele pline de căcat și de a-i da mâncare caldă, atunci când Bujor vine-acasă de la discuțiile importante cu băieții, care au durat în cel mai fericit caz cam până pe la orele 2 din noapte. Îmbătrânite înainte de vreme, cu chipul brăzdat de riduri adânci, cu mâinile crăpate de la pelincile spălate zi de zi și alungite de greutatea sacoșelor cărate , cu șalele rupte de la munca zilnică-n gospodărie sau de la câmp și deformate de numărul nașterilor, femeia română trage nația după ea, pe drumul unei istorii nescrise.

Dacă vrei să afli unde se află o comunitate pe acest drum, privește femeile de pe stradă și vei afla imediat răspunsul . Pentru că, chipul femeii zambilă îl vei vedea doar astăzi în România reală. De mâine, el revine la normalul geto dac.

Notă : Cât ai citit aceste rânduri, undeva în România, 4 femei au fost agresate fizic.

Reclame
Categorii:Uncategorized
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: