Prima pagină > Uncategorized > Vorba de luni, 3 aprilie 2017

Vorba de luni, 3 aprilie 2017

Balena albastră vs știuca geto dacă

Observ cum că ”instituțiile e în alertă ” datorită prezenței în apele teritoriale române ale celebrei balene albastre, venită se pare – cum altfel se putea – pe filieră rusească. Pandelizatoarea născătoare de geto daci și nesătulă de imagine, aka Gabriela, s-a gândit să aducă niscavai personalități cultural sportive care să le povestească junilor geto daci despre cât de nasoală e balena . Mie mi se pare o pierdere de vreme și o cheltuială de parale, pentru că nu poți să oprești sau să restricționezi accesul la internet într-o țară membră UE, oricât de tare-n clanță ai fi la un moment dat.

Pericolul cred eu, nu va veni în perioada următoare de la balena albastră, ci de la pescarii de știuci din guvern, pentru care ultimele date ale Eurostat ar trebui să fie mai mult decât alarmante , asta dacă cineva de prin clădirea aia mai ” are mintea la purtător” :

  • România se află pe primul loc în UE în ceea ce privește rata sărăciei !
  • 535 de localități din România au grade de sărăciei peste medie și severe !
  • Numărul persoanelor marginalizate este de 427.046, iar numărul asistenților sociali angajați este la 20% din cel necesar !
  • 40,2 % din populația României trăiește în sărăcie, iar o treime din populaţie este afectată de privare materială severă, în sensul că nu-şi poate permite să achiziţioneze articole considerate dezirabile sau chiar necesare pentru a duce un trai decent !
  • 32% dintre copiii României trăiesc în condiţii de lipsuri materiale grave şi unul din doi copii era expus riscului de sărăcie sau de excluziune social !

Creșterea cursului leu-euro va duce la împovărarea geto dacilor care au rate în valuta europeană, dar și a prețului la acele produse care depind de cotație, e de la sine înțeles. Cum prețurile la unele produse alimentare deja au luat-o pe arătură, mai lipsește ca geto dacul să-și piardă locul de muncă și nu mai e nevoie de nici o balenă albastră ca să-și pună capăt zilelor.

Pentru că oricât ar fi balena albastră de periculoasă, știuca geto dacă e mai dată-n mă-sa, pe onoarea mea !

Reclame
Categorii:Uncategorized
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: