Prima pagină > Uncategorized > Vorba de joi, 11 mai 2017

Vorba de joi, 11 mai 2017

M-a întrebat cineva ce părere am despre platforma lui Julien Cioloș. După Uniunea Neicușorului Dan – devenită ulterior partid politic , după Alianța lui Marian Munteanu – devenită ulterior partid politic, iacătă că veni și Julien Cioloș cu a lui Platformă – care sunt convins 100% că va deveni și ea partid politic. De ce oamenii ăștia nu-și fac partid din prima și sucesc mințile oamenilor cu tot felul de năstrușnicii, cum că noi vrem binele țărișoarei, habar n-am.

Ca tehnocrat, nota mea pentru Julien este cea maximă, nu ar putea fi alta, pentru că nu-i așa : ” rezultatele vorbește, cumetre ! ” Ministru bun la Agricultură (1 an ), comisar european de prim rang ( 4 ani ), ce poți spune ? Notă : independent fiind ( ulterior s-a dovedit că omului îi place la nebunie cartea asta a independentului ) , însă cu susținera pe față a PNL, pentru că ăsta-i jocul politic de la greci încoace – nu te susține un partid politic, ești pe dinafară ( să nu cumva să-mi veniți cu matrapazlâcuri gen ” și Oprescu ce-a fost?” , că și bebelușii din București știu cât de” independent” a fost doctorul 🙂 )

Ca și caracter politic ( deși am mari îndoieli că în politica la vârf există așa ceva ) Juli rămâne însă repetent. PNL și-a asumat guvernarea lui Julien și a decontat cu vârf și îndesat acest lucru. PNL l-a propus candidat de prim ministru, l-a susținut ulterior necondiționat, netrăgând nici un folos de pe urma asta. În prostia lor, cei din conducerea centrală a partidului, au ținut-o langa cu ”România înainte”, privind într-un viitor nepalpabil, în timp ce socialiștii umpleau capul ” marii mase a pulimii care votează”, cu creșteri abracadabrante de lefuri și pensii și gratuități nemaiîntâlnite până atunci, smulgând de la ” independentul ” Julien și cel mai mic beneficiu, contra unui vot favorabil în parlament – sper că nu ați uitat faptul că vice-priministru în guvernul tehnocrat a fost socialistul Vasile Dâncu, PNL neavând nici un astfel de portofoliu. Dacian a apărut de vreo două ori pe scenă, și atunci vorbind pe lângă subiectul politic, iar în aparițiile televizate era… ”independent” nevoie mare ! Și uite-așa, în loc să fie locomotivă în alegeri, Julien a fost un adevărat ”frânar”, practic PNL devenind cârpa de șters pantofii domnului Julien, iar asta nu cred că se poate uita vreodată !

Despre platformă. Am lecturat-o pe ” repede înainte”, că nu prea mai am timp de toate năstrușniciile. Pe la punctul 6, am găsit o frază cum că România nu are o autostradă care să treacă munții. Nu știu dacă Juli s-a referit la trecerea Apusenilor de la vest la est și-napoi, sau la Carpații Orientali, sau la cei Meridionali, însă nu am putut să nu mă întreb de ce mama lui proces verbal nu au început lucrările la una din cele două în miile de master planuri de transport ( Bacău – Brașov , sau Iași – Tg.Mureș) în timpul mandatului domniei sale. Și cu asta, am închis Manifestul platformei ( mai lipsea Proletari din toate țările….  🙂 )

Pe scurt, Juli face acest partid pentru senior Iohannis, care văzând trendul invers acelor de ceasornic al PNL, a decis să-și tragă un partid nou, proaspăt, curat, spălat din belșug cu mult Cocolino. Și uite-așa, după ce din primar de Sibiu domnul Iohannis a ajuns președinte de țară, cu susținerea …  ați ghicit, se șterge și domnia sa pe pantofi cu preșul numit PNL.

Defapt, acesta este și punctul comun al celor doi : cândva, PNL i-a făcut mari, apoi amândoi s-au șters pe pantofi cu partidul.

În rest, Caragiale rămâne nemuritor, și cât de curând veți vedea mulți Cațavenci care vor vor abandona PNL și USR și vor urca pe Platforma lui Dacian Julien Cioloș ( și Nae vorbea de descentralizare, cam la fel ca Juli în a sa platformă ). Foarte curând…

 

 

Reclame
Categorii:Uncategorized
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: