Prima pagină > Uncategorized > Sexgate în sutană. Până la urmă ce fel de preoți ne dorim?

Sexgate în sutană. Până la urmă ce fel de preoți ne dorim?

Episcopul Hușilor deține rolul principal într-un film porno, într-un film cu elevii săi. Cu mâna cu care face semnul sfintei cruci și cu care ”sfințește și apa aceasta”, dar și cu gura cu care rostește Sfânta Liturghie,  preaneferictul Corneluș Bârlădeanu, face în filmul împricinat și alte chestiuni, care ar face-o și pe celebra Cicciolina să roșească.

Patriarhia română, prin vocea purtătorului de cuvânt recunoaște actorii din imaginile incriminate : ”Confirm că persoana din imagine este Episcopul de Huşi ! Situatia este una fără precedent, pentru că BOR nu s-a mai confruntat cu o asemenea situaţie, la un asemenea nivel,  și sminteşte pe unii care pot să fie tentaţi să asocieze imaginea lui cu imaginea sinodului. Episcopul cred ca va fi sfătuit să se retragă. Nu poate să rămână într-o astfel de poziţie, în urma unui astfel de scandal” – Vasile Bănescu, purtătorul de cuvant al Patriarhiei Române. Sigur, sună ca ”ducă-se pe pustia neagră” să strângi peste 3 milioane de semnături în numele ”famigliei tradiționale” și să ai în filmoteca de aur a Patriarhiei asemenea imagini, nu? Asta în timp ce scandalul cu preotul acuzat de pedofilie – Cristian Pomohaci – încă nu s-a stins, iar cel în care un alt preanefericit – al Tomisului de data asta – este acuzat de poftire peste saț la euroii din fondurile europene.  Mașini germane – ”pent că astea rumânești are arcurile slabe”, miros de borhot în Sfântul Altar, enoriașe care se plâng că au fost pipăite la spovedanie, episcopi care fără câteva mii de euro nu se mai dau jos din pat să vină-n mijlocul turmei să o păstorească, tot felul de năstrușnicii ce apar zi de zi în media, te fac să te întrebi : ” Totuși, până unde se poate merge? Cât de jos am ajuns ca moralitate, dacă și acolo unde aceasta(moralitatea) ar trebui să fie așezată alături de sfintele icoane, se întâmplă astfel de lucruri?”  Cu ceva vreme-n urmă, un duhovnic al neamului zicea : ”Vreți preoți buni? Nășteți-i! ”, recunoscând indirect situația în care BOR ajunsese( încă de pe atunci ).

În fapt, situația în care se află BOR astăzi, este similară cu cea din politică , din sistemul de sănătate sau educație, acolo unde politicienii de viță au pierit ca specie și, medici destoinici sau învățători de carte în sensul adevărat al cuvântului se nasc din ce în ce mai rar. Și dacă Mântuitorul ar umbla astăzi din nou printre cei îmbrăcați în sutană, le-ar spune: ” Un lucru vă mai lipseşte: Mergeți, vindeți-vă vilele voastre, vindeți-vă  mașinile voastre, vindeți-vă pământurile voastre, dați săracilor şi veți avea comoară în cer; şi apoi, luându-vă crucea, veniți şi urmați-mi Mie. ”

Același duhovnic de care am amintit mai sus,  le spunea oamenilor din jurul său : ”Iubiți pe preoții adevărați acum, cât încă îi mai aveți în mijlocul vostru! Căci va veni o vreme când nu-i veți mai avea… ”

Se pare că vremea aceea a sosit !

Reclame
Categorii:Uncategorized
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: