Prima pagină > Uncategorized > Idila dintre ”presa hi quality made în Dâmbovița” și ministerul ”afacerilor interne”

Idila dintre ”presa hi quality made în Dâmbovița” și ministerul ”afacerilor interne”

În țara în care țăranul își vinde munca la marginea drumului cu ”doi lei kila”, iar 40% din populație se cacă-n fundul curții, de vreo două zile asistăm la un circ mediatic vis a vis de veniturile unor ghenerali de prin structurile cu epoleți pe umăr. Indivizi ieșiți la pensie la 42 de ani, cu pensia mai mare decât leafa, numai în minunata Românie a ayatollahului daddy Dragnea se poate întâmpla. Indivizi ieșiți la pensie astăzi și reangajați în ministerul ” afacerilor interne” ca și consilieri peste două-trei zile, care ajung să cumuleze venituri amețitoare de 20-30-40.000 de lei pe lună, aflăm că au devenit o normalitate. Ani la rând ni s-a spus că ”sunt două trei cazuri acolo, izolate” , iar acum aflăm că vorbim despre sute sau mii ( încă nu avem un total oficial ) de astfel de cazuri, atent puse la cale încă de pe vremea când Vivi Ponta se ocupa de ” trebile țării ” și ascunse sub preș de secretara școlii din Videle, ajunsă  ministreasă peste ”cașchetele alb-albastre”.

Tot zilele astea, DNA a descins la Guvernul României, în baza unui mandat, cotrobăind prin sertare și laptop-uri după niscavai acte de corupție ( faină zicerea celor de la times new roman cum că au deschis două uși la întămplare, pentru că oricum se fură pe rupte în fiecare birou 🙂 ) .

Imediat au sărit de cur în sus deontologii din ”presa hi quality made in Bucharest”: ”Atentat la democrație!” – au strigat unii, ” Inadmisibil așa ceva ! ” – au țipat alții. Sunt aceeași indivizi care acum ceva vreme, îl invitau pe ”domn gheneral ” Oprea în emisiuni fluviu, închinându-i osanale la nesfârșit, chiar dacă știau că acesta făcuse la apelul bocancilor de seară câteva sute de generali, iar la cel de dimineață câteva mii de colonei, ce încasau veniturile de care aminteam mai sus . Luați înregistrările emisiunilor pastorului Gâdea , ale pensatului Rareș sau ale Ciutacului cu ”domn gheneral” de acum 3-4 ani și vedeți cum aceștia îi culegeau cu eleganță scamele de pe epoleți. Aceeași ” hi quality jurnaliști” care astăzi fac tumbe-n emisiuni, își bulbucă ochii și dau volumul la maxim din plămâni, cum că ”ce nesimțiți e unii. ”

Nesimțiți au ba, gheneralii și coloneii care tocmai și-au anunțat intenția de pensionare, vor trăi liniștiți așteptând lună de lună, ca plasticul  Visa Card din portofel, să devină mai obez cu peste 100 de milioane, durându-i fix în cur de circul ce se livrează acum prostimii.

Iar în trecerea lor pe lângă țăranul ce-și vinde marfa la marginea drumului cu ”doi lei kila”, după ce-și vor fi frânat brusc jeepul din dotare umplându-l de praf pe iobagul de după tejghea, vor concluziona către consoarta din mașină : ” Doi lei kila? Lasă dragă că luăm din Dorobanți de la noi, că de la ăștia nu știi ce cumperi! ”

Totul se va petrece în timp ce bureții de pe mormântul polițistului mort din coloana lui Oprea sau de pe mormintele celor arși în Colectiv, sunt la a treia recoltă. Despre ei nu mai vorbește nimeni.  Pentru moartea lor nu a dat și nu va da nimeni socoteala !

 

 

Reclame
Categorii:Uncategorized
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: